CLICK PENTRU AFISAREA CURSULUI VALUTAR PROCREDIT BANK

Grupul ProCredit cuprinde 22 de institutii financiare orientate catre grupuri tinta. Activitatile grupului se concentreaza in tarile in curs de dezvoltare si cu economii de tranzitie din 3 regiuni: Europa de Est, America Latina si Africa. La sfarsitul anului 2008, institutiile membre ale grupului aveau un total de 814 de sucursale operationale cu 21.400 de angajati. Numarul creditelor in derulare era 1.050.000 (insumand 3,4 miliarde de EUR). Valoarea medie a unui credit in derulare era aproximativ 3.200 EUR, iar calitatea portofoliului de credite a fost excelenta, cu o rata a restantelor (> 30 zile) a intregului portofoliu de credite de numai 1,7 %. De la sfarsitul anului 2007 pana in decembrie 2008, portofoliul de depozite a crescut de la 2,5 miliarde de EUR la 2,8 miliarde EUR.


Dar ce inseamna aceste fapte si cifre si ce incearca ProCredit Bank sa obtina? ProCredit Bank construieste un grup mondial de banci din vecinatate. Dar ce este o banca din vecinatate? Oriunde ne aflam, ne dorim sa fim o banca acesibila, de incredere, cu un grad ridicat de responsabilitate sociala, o banca pentru afacerile locale mici si pentru oamenii obisnuiti care traiesc si lucreaza in vecinatate. In activitatea de creditare, ne concentram eforturile pe afacerile foarte mici, mici si mijlocii. In acelasi timp, ProCredit Bank ofera produse si servicii bancare pentru oamenii obisnuiti, in special familiilor cu venituri mici. In acest fel, ne dorim sa fim partenerul bancar pe termen lung pentru grupurile noastre tinta, adica acele grupuri pe care cele mai multe banci comerciale conventionale le neglijeaza. Prin furnizarea in mod responsabil a produselor si serviciilor bancare, scopul nostru este sa contribuim la dezvoltarea economica a tarilor in care lucram.

ProCredit Bank este o banca orientata spre dezvoltare, care ofera o gama completa de servicii si o gama larga de produse bancare. In operatiunile de creditare ne concentram asupra afacerilor foarte mici si intreprinderilor mici si mijlocii, deoarece suntem convinsi ca aceste afaceri creeaza cel mai mare numar de locuri de munca si au o contributie vitala in cadrul economiilor in care opereaza.

Spre deosebire de alte banci, ProCredit Bank nu promoveaza creditele de consum. In schimb ne angajam sa punem la dispozitia clientilor nostri produse si servicii bancare in mod responsabil si sa formam o cultura a economisirii si parteneriate de durata cu acestia.

Actionarii nostri asteapta o rambursare sustinuta a investitiilor, dar nu sunt interesati in principal de maximizarea profitului pe termen scurt. Investim masiv in instruirea personalului nostru, pentru a crea si a mentine o atmosfera de lucru placuta si eficienta si pentru a furniza servicii prietenoase si competente clientilor nostri.

Mai multe informatii despre ProCredit Bank pe site-ul oficial www.procreditbank.ro