CLICK PENTRU AFISAREA CURSULUI VALUTAR PIRAEUS BANK

Piraeus Bank Romania si-a început activitatea in Romania in anul 2000, prin deschiderea de sucursale in tara si in Bucuresti. Un prim obiectiv important a fost atragerea persoanelor cu pregatire si experienta in domeniu, capabile sa îmbratiseze valorile si viziunea bancii si sa contribuie în mod decisiv la implementarea acestora.


Anul 2001 a adus pentru Piraeus Bank consolidarea pe piata de profil, prin infiintarea departamentului de corporate banking, lansarea cardurilor VISA si a serviciilor de express banking.
In perioada 2002-2003, banca a înregistrat o crestere importanta prin dezvoltarea segmentului de corporate banking si lansarea creditelor ipotecare pentru persoanele fizice.
Procesul de dezvoltare a bancii a continuat in cursul anului 2003, prin cresterea numarului de clienti si angajati, precum si prin deschiderea mai multor sucursale în tara. De asemenea, aceasta perioada a fost marcata de relansarea operatiunilor de trezorerie, separarea operatiunilor bancare si lansarea Piraeus Leasing România, cu rezultate profitabile înregistrate chiar din primul an de functionare
Perioada 2004 -2006, s-a remarcat printr-o dezvoltare semnificativa a sectorului de retail, atât în ceea ce priveste produsele de credit retail pentru persoane fizice si IMM-uri, cât si lansarea si dezvoltarea produselor de economisire pentru clienti.
Piraeus Bank Romania a cunoscut in 2007 o dezvoltare rapida care a contribuit la cresterea cotei de piata si la consolidarea pozitiei bancii pe piata bancara din Romania.
In 2008 strategia bancii a avut ca principale directii extinderea retelei de sucursale, lansarea de noi produse si o abordare flexibila, transparenta si personalizata a relatiei cu clientii sai.
In prezent, Piraeus Bank Romania are o retea de peste 180 de sucursale, atat in orasele mari cat si in orasele medii.

Piraeus Bank Romania si Top Managementul bancii au fost onorati cu o serie de distinctii pentru evolutiile pozitive si performantele inregistrate:

Decembrie 2007 – Piraeus Bank a primit distinctia “Banca anului” oferita de revista Piata Financiara
Februarie 2008 – Dl. Stavros Lekkakos, Presedinte si CEO Piraeus Bank Romania a fost laureat cu distinctia “Most Admired Business Leader” oferita de revista Bucharest Business Week
Februarie 2008 – Piraeus Bank a primit distinctia “Cea mai dinamica crestere a retelei” oferita de Nine o’Clock
Februarie 2008 – Piraeus Bank Romania a primit o importanta distinctie publica pentru platforma sa de e-internet banking, Piraeus Online Banking
Aprilie 2008 – Piraeus Bank a ocupat locul al 3-lea pe retail in topul celor mai bune produse, realizat de revista Capital
Mai 2008 – Piraeus Bank a fost clasificata de revista Business Week ca una din bancile cu evolutia cea mai dinamica in 2007
Iulie 2008 – Banca din Top 15 cu cea mai mare crestere a activelor in anul 2007 / premiata la “Gala Bancheri de Top”.
Noiembrie 2008 – “Banca Anului”, distinctie oferita in cadrul “Awards Gala” organizata de Bucharest Business Week
Decembrie 2008 – Premiul de excelenta pentru “Cea mai eficienta companie de Leasing”, acordat de Finmedia
Decembrie 2008 – Piraeus Bank Romania a fost desemnata Banca Anului – sectiunea corporate – in cadrul celei de-a 13-a editii a Galei Piata Financiara.