CLICK PENTRU AFISAREA CURSULUI VALUTAR INTESA SANPAOLO BANK

Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania S.A. (Intesa Sanpaolo Bank) este numele sub care actioneaza oficial in Romania, incepand cu 14 ianuarie 2008, cel mai mare grup financiar din Italia si unul dintre primele 10 din lume. Istoria acestei banci pe piata locala a inceput inca din 1996 in vestul tarii, la Arad, ca o institutie financiara specializata in produse si servicii pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri).


Dupa fuziunea la nivel global dintre grupurile Intesa si Sanpaolo IMI, banca a intrat intr-o noua etapa de dezvoltare, Romania devenind o piata strategica si o prioritate pentru extindere alerta a noului grup Intesa Sanpaolo. In prezent Intesa Sanpaolo Bank urmeaza o strategie de crestere organica accelerata la nivel local care sa impuna banca ca o institutie financiara universala cu acoperire si distributie nationala.

Pana la finalul anului 2010 Intesa Sanpaolo Bank si-a propus cresterea semnificativa a cotei de piata astfel incat sa poata deveni un competitor important pentru intrarea in top 10 banci la nivel local. Banca are ca obiectiv sa devina un lider al calitatii, oferind clientilor produse si servicii inovatoare care sa faca diferenta pe piata bancara romaneasca. Daca in 2007 Intesa Sanpaolo Bank avea 50 de unitati, in 2008 si-a dublat practic reteaua, pana la 90 de sucursale si agentii in toata tara.

Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din lume, recunoscut pentru stabilitatea si soliditatea afacerilor pe care le deruleaza la nivel global. Intesa Sanpaolo este lider pe piata bancara italiana, opereaza in peste 40 de tari si are o prezenta semnificativa atat in Centrul si Estul Europei, cat si in zona mediteraneeana. Unul din obiectivele strategice asumate global de grupul Intesa Sanpaolo vizeaza cresterea si imbunatatirea permanenta a serviciilor pe piata de retail, precum si pe piata clientilor corporativi, in dorinta de a-si consolida pozitia ca unul dintre cei mai importanti jucatori financiari si o banca LIDER in fiecare din tarile in care activeaza, inclusiv Romania.
Grupul Intesa Sanpaolo s-a nascut la 1 ianuarie 2007 in urma fuziunii a doua dintre primele trei banci din Italia: Banca Intesa, liderul acestei piete, si-a unit fortele cu grupul Sanpaolo IMI, alianta ce a generat una dintre cele mai puternice institutii financiare din lume.

Intesa Sanpaolo se afla in topul primelor 5 grupuri financiare din Europa si pe locul 8 in lume, cu o valoare de piata de peste 46 miliarde euro (30 iunie 2008). In prezent Intesa Sanpaolo are o prezenta activa in peste 40 de tari, cu accent pe zona Europei Centrale si de Est si in bazinul mediteranean. Numai in acesta regiune ce include si Romania, grupul are peste 8 milioane de clienti in 13 tari si o retea de circa 2.000 de unitati teritoriale.
Dincolo de performantele financiare si viziunea globala, Intesa Sanpaolo este si un important actor social sustinand si investind in proiecte de responsabilitate sociala din diverse domenii ca ecologie, arta, cultura, sport si muzica. Ca o dovada in acest sens Intesa Sanpaolo este de peste 20 de ani unul dintre sponsorii cunoscutului club de fotbal AC Milan sau al celebrului teatru de opera Scala di Milano.