Bine ati venit pe Curs Valutar.

Acest website ( Curs Valutar ) a luat nastere din dorinta de a pune la dispozitie utilizatorilor Isfree.org cursul valutar BNR dar cel mai important cursul valutar al tuturor bancilor din Romania. Am considerat necesar un astfel de website pentru cei ce doresc sa afle cursul valutar al mai multor banci fara a mai fi nevoiti sa caute pe internet.
Asadar putem spune Curs Valutar este un director al bancilor din Romania.

Valorile cursului valutar pe site-ul cursvalutar.isfree.org sunt actualizate odata cu actualizarea valorilor oficiale de pe site-ul BNR de luni pana vineri. Actualizarile de vineri sunt valabile pana luni.

Cursul Valutar sau Cursul de schimb reprezinta pretul unei monede in alte valute. Pretul unei valute straine exprimat in valuta unei tari, care se stabileste sa fie de stat(curs valutar oficial), fie pe piata(curs valutar al pietei). Cursul valutar al pietei fluctueaza in jurul cursului oficial, in functie de cererea si oferta pe piata pentru valuta straina, determinata indeosebi de situatia balantei de plati a tarii in cauza.
Mai exista de altfel si Curs la termen (forward)
-Curs pentru tranzactiile de valuta care prevad livrarea valutei si primirea contravalorii ei pe Baza de negociere pentru o operatie la termen. Se stabileste in ziua incheierii tranzactiei ca un pret preconizat a se realiza. Fiind un pret trecut in contract, el se respecta indiferent de nivelul cursului zilei de lichidare.
cat si
Curs la vedere (spot)
Cursul zilei in care se incheie tranzactia de vinzare-cumparare de valuta, curs la care se lichideaza tranzactia, in aceeasi zi sau cel mai tirziu dupa 48 de ore, cind se procedeaza la predarea-primirea sumelor cuvenite. Termenul cu inteles contrar este in curs la termen(FORWARD).


*Nu exista acordul bancilor considerand ca nu este necesar luand in considerare ca tot ce afisam se face cu specificarea sursei informatiilor iar cursurile valutare fac trimitere catre bancile in cauza.