CLICK PENTRU AFISAREA CURSULUI VALUTAR C.R. FIRENZE ROMANIA

Banca C.R. Firenze Romania, fosta Daewoo Bank, a devenit parte a grupului bancar cu acelasi nume in martie 2006, dupa transferul catre Banca C.R. Firenze din Italia a pachetului majoritar de actiuni (56,23% din capitalul social).


Prin aceasta preluare a fost perfectionat acordul strategic incheiat cu Banca C.R. Firenze in a doua jumatate a anului 2005, acord al carui scop principal este patrunderea pe o piata bancara cu semnificativ potential de dezvoltare si, bineinteles, asigurarea unui suport adecvat pentru clientii grupului CR Firenze prezenti in Romania.
Directiile principale de actiune prevad dezvoltarea puternica a activitatii de Retail, prin extinderea retelei de sucursale in tara si in Bucuresti, simultan cu introducerea de noi produse.

Atentie sporita va fi acordata si companiilor, in operativitatea lor, in particular celor romano-italiene.
Actualmente, reteaua Bancii C.R. Firenze Romania este constituita din 20 sucursale – Bucuresti (11), Craiova, Constanta, Brasov, Cluj Napoca, Ramnicu Valcea, Satu Mare, Arad, Timisoara si Pitesti.

Profilul Grupului Banca CR Firenze

Scurt istoric al CR Firenze
Grupul Banca CR Firenze ia nastere în 1998 la initiativa Bancii CR Firenze S.p.A. si se dezvolta în teritoriul Centru-Nord al Italiei, ca urmare a achizitiei progresive a cinci case de economii si agregarii unor societati specializate. În cadrul Grupului, Banca CR Firenze – înfiintata în 1829 si cotata la Bursa italiana din 2000 – are, pe lânga rolul de banca operativa, un rol de banca leader, cu sarcini de directionare si coordonare. Din 1998 pâna în prezent activitatea Grupului s-a amplificat, putând conta pe prezenta – pe lânga cea a bancii leader din Firenze – a Caselor de Economii din Civitavvechia, Mirandola, Orvieto, Pistoia si din Spezia. Cu Grupul a fost realizata o alianta de banci, fiecare profund înradacinata în propriul teritoriu de referinta, pentru care a stiut sa fie motor al cresterii economice dar si sociale si culturale. Forta Grupului sta si în ansamblul articulat de societati specializate membre ale Grupului (Findomestic Banca S.p.A., Centrovita Assicurazioni S.p.A., Centro Leasing S.p.A., Centro Factoring S.p.A, CRF Gestion Internationale S.A., Infogroup S.p.A.) si în prezenta în rândul actionarilor sai a unor institutii financiare internationale precum Sanpaolo IMI S.p.A. si BNP Paribas S.A.; semnificative sunt si sinergiile create atât în plan comercial, cât si în cel strategic, cu acorduri ce au permis Grupului oferirea catre propria clientela a unei ample game de solutii personalizate de natura bancara, financiara, de asigurari si de credit de consum.

Structura Grupului Grupul este un ansamblu de banci, societati financiare si de produs – ce asigura o gama ampla de produse si servicii direct disponibile catre clientela în sectoare specifice precum leasing, factoring si asigurari –, societati ce ofera suport catre alte entitati ale Grupului garantând economii de scara, integrarea produselor cu alte societati ale Grupului si care opereaza in anumite cazuri chiar si pe piata, si, nu în ultimul rând, societati de servicii.
Banci: Banca CR Firenze; Cassa di Risparmio di Pistoia e Pescia; Cassa di Risparmio di Orvieto; Cassa di Risparmio della Spezia; Cassa di Risparmio di Civitavecchia; Cassa di Risparmio di Mirandola.
Alte societati ale Grupului Bancar: CR Firenze Gestion Internazionale SA; CERIT; Infogroup; Citylife; Perseo Finance.
Societati controlate de Grup: Centrovita Assicurazioni.
Societati la care Grupul are participatii: Findomestic Banca; Centro Leasing; Centro Factoring.

Servicii oferite de C.R. FIRENZE ROMANIA
Servicii bancare, oferite prin intermediul bancilor Grupului: conturi curente, credite pentru nevoi personale, carduri de credit si de debit, credite imobiliare, servicii de banca virtuala (home banking prin Internet si prin televiziunea digitala terestra), produse si servicii pentru companii, investment banking, “assets under management”, “bancassicurazione”.
Servicii specializate, prin intermediul altor societati ale Grupului: leasing, factoring, asigurari de viata si în caz de accident, informatica si servicii telematice; consultanta, dezvoltare si managementul serviciilor de marketing si comunicare prin Internet si noi canale media.