CLICK PENTRU AFISAREA CURSULUI VALUTAR BANCA ROMANEASCA

Cu o experienta de 16 ani de activitate, Banca Romaneasca ofera clientilor sai o gama larga de produse si servcii pentru persoane fizice si pentru corporatii.


In octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din Europa de Sud-Est, Grupul National Bank of Greece (NBG), a achizitionat pachetul majoritar la Banca Romaneasca S.A., detinand in prezent 88,86% din capitalul social al acesteia. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) este un alt actionar important, detinand 10,18% din capitalul social al bancii.

Banca Romaneasca dispune de o retea nationala formata din 150 de sucursale, din care 39 sunt situate in Bucuresti. Banca Romaneasca detine un capital social de peste 119 milioane Euro. Intr-o piata foarte dinamica, cota de piata a bancii a crescut de la 2,09% in december 2006 la 2,68 % in december 2007.

Grupul NBG este cel mai mare grup financiar din Republica Elena fiind fondat in anul 1841 si listat la Bursa de Valori din Atena inca din anul 1880. Incepand cu octombrie 1999 este listat si la Bursa de Valori din New York. Grupul NBG detine o pozitie dominanta pe piata serviciilor financiare din Grecia, cu peste 1000 unitati bancare in tara si in strainatate si un portofoliu de 10 milioane de clienti.

In afara activitatilor bancare specifice, Grupul National Bank of Greece desfasoara in Romania o serie de alte operatiuni in diverse domenii financiare. Dintre companiile mai reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece in Romania se numara: ETEBA Romania, Societatea de asigurare – reasigurare GARANTA si NBG Leasing IFN S.A. (www.nbgleasing.ro)

Banca asigurata Lloyd’s

Conducerea pe baze prudentiale a activitatii este evidentiata de initiativa managementului bancii de a incheia incepând cu anul 1997, o polita de asigurare cu institutii de renume de pe piata londoneza de asigurari, sub egida grupului Lloyd’s, din Londra. Astfel, Banca Romaneasca a devenit prima banca romaneasca asigurata impotriva riscurilor de frauda, erori si omisiuni.

Rezultatele financiare ale bancii sunt auditate de catre auditorul independent Deloitte.

Mai multe informatii despre Banca Romaneasca aflati pe site-ul oficial www.banca-romaneasca.ro