AFISEAZA CURSUL VALUTAR ALPHA BANK ROMANIA

Alpha Bank a fost fondata in 1879 de catre John F. Costopoulos, care a infiintat o societate comerciala de mici dimensiuni in orasul Kalamata.
In 1918 departamentul de banking al firmei “J.F. Costopoulos” a fost denumit “Bank of Kalamata”.
In 1924 Banca si-a mutat sediul la Atena, si denumirea acesteia a fost schimbata in “Banque de Credit Commercial Hellenique”.
In 1947 denumirea a fost schimbata in “Commercial Credit Bank” iar in 1972 in “Credit Bank”. In martie 1994 noua denumire a fost cea de “Alpha Credit Bank“.
In 1999 banca a achizitionat 51% din actiunile Bancii Ioniene.
La 11 aprilie 2000 fuziunea Bancii Ioniene a fost aprobata prin absorbtie de catre Alpha Credit Bank.
Denumirea noii banci, rezultata in urma fuziunii, este Alpha Bank.


Schimburi Valutare
Prin intermediul produselor oferite de ALPHA BANK ROMANIA poti participa la piata valutara in conditii avantajoase, ai posibilitatea sa te protejezi impotriva riscului valutar si, de asemenea, in functie de conditiile pietei, poti maximiza oportunitatile oferite de modificarile cursurilor valutare.

ALPHA BANK ROMANIA iti ofera servicii de trezorerie tip standard sau tip negociat, preturi ferme sau informative!

Prin intermediul serviciului de Internet Banking, Alpha Click, poti efectua electronic, indiferent de zi si ora, tranzactii pe piata schimburilor valutare si constituirea de depozite.

De asemenea, iti oferim schimburi valutare cu decontare “astazi – same day” (t), cu decontare “maine – tomorrow” (t+1) sau cu decontare “spot” (t+2).

In scopul administrarii lichiditatilor de care dispui, ALPHA BANK ROMANIA iti ofera servicii de tranzactionare valutara tip FX FORWARD pe cursul de schimb si FX SWAP pe devize, atat in conditiile pietei valutare cat si in conditiile de pret stabilite de banca: aceste tipuri de operatiuni sunt obiectul unui contract semnat cu banca;

• tranzactiile FX FORWARD (la termen) sunt operatiuni de vanzare/cumparare valute cu decontare dupa mai mult de doua zile lucratoare de la data incheierii tranzactiei, la cursul de sch imb stabilit intre parti (curs FORWARD). In cazul in care ziua de decontare este o zi nelucratoare, decontarea are loc in urmatoarea zi lucratoare. Data decontarii este stabilita la o data fixa (1 saptamana, 1, 3, 6, 9,12 luni);
• tranzactiile FX SWAP sunt operatiuni de cumparare si vanzare simultane ale aceleiasi sume in valuta cu decontarea la 2 date de valuta diferite (de regula SPOT si FORWARD) la cursuri de schimb stabilite (SPOT si FORWARD) la data tranzactiei

Vanzare/Cumparare Valuta

Ordinele de vanzare / cumparare de valuta, la vedere sau la termen, se primesc pana la ora 15:30 (“cut-off time”). Acestea pot fi depuse la ghiseele Bancii sau pot fi transmise in format electronic (Alphaline, Alpha Click). Este desigur necesar ca formularele aferente sa fie completate in mod corect.
Ordinele de vanzare/cumparare incomplete sau gresit intocmite vi se vor restitui imediat (cele depuse la ghiseul bancii) sau vor fi respinse (cele transmise in format electronic), si in acest caz ordinul transmis va fi anulat, iar Dumneavoastra veti fi informat despre acest lucru.

Sursa acestor informatii